Werken buiten De Linde

Denken in mogelijkheden

Begeleid werken
Werken is belangrijk. Om je talenten te ontwikkelen, om andere mensen te ontmoeten. Om mee te doen in de maatschappij en je nuttig te voelen. Om een dagritme te hebben. Past het werk binnen De Linde niet bij je, dan kun je ook  begeleid werken buiten De Linde. Dit betekent dat je zelfstandig werkt bij een bedrijf buiten De Linde. Maar wel met af en toe begeleiding van een trajectbegeleider. Je kunt op allerlei plekken werken, net waar je belangstelling naar uitgaat.

Begeleider
Samen met jouw trajectbegeleider onderzoek je welk werk bij je past. Waar ben je goed in en wat moet je nog leren? Wat vind je leuk om te doen?  De trajectbegeleider helpt je bij het vinden en behouden van een vrijwilligersbaan. Of een plek waar je werkervaring kunt opdoen.

Aan de slag
Leuke werkplek gevonden? Dan gaat de trajectbegeleider met je mee. Eerst om kennis te maken met je werkgever. Daarna om ervoor te zorgen dat je gewend raakt. Om je te helpen bij wat moeilijk gaat. Of als je extra ondersteuning nodig hebt. Het is een voorwaarde voor begeleid werken dat je zelfstandig naar het werk kunt gaan. De trajectbegeleider komt geregeld langs om te kijken hoe het gaat en heeft voortgangsgesprekken met jou en je werkgever.

Voor de dienstverlening die De Linde biedt, is altijd een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) of een afspraak met de gemeente waar je woont. Ook zijn er mogelijkheden om de begeleiding  in de vorm van een Persoonsgebonden budget (PGB) te krijgen.

Belangstelling voor deze vorm van begeleiding bij werk? Wil je meer informatie of je aanmelden? Vul het formulier hiernaast in en klik op verzenden.