Posted in Nieuws, on 20 november 2015, by , 0 Comments

De Linde lanceert eigen theelijn

Sinds 1 november is De Linde in Hasselt gestart met een eigen theelijn. De Linde is een werklocatie van de JP van den Bent stichting, waar mensen met een beperking werken in de horeca, cadeauwinkel en atelier. Dit is nu uitgebreid met een thee-inpakkerij. De theelijn bestaat uit een assortiment van vijftien verse theesoorten. Van kruidig tot fruitig, van pittig tot zacht; voor elke smaak en gelegenheid een passende thee. De thee wordt geleverd aan winkels, horeca en bedrijven. Uiteraard verkoopt De Linde de thee ook in hun eigen winkel en wordt de thee vanaf 28 november geschonken in het restaurant.

Ingrid Stam, locatie leidinggevende, vertelt: “Bij onze cliënten ontstond behoefte voor nieuwe werkzaamheden, met name op het gebied van productiewerk. Daarnaast komen er nog steeds nieuwe aanvragen voor begeleide werkplekken binnen. Dus zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om uit te breiden. De thee-inpakkerij sluit perfect aan op de behoefte en vragen van mensen met een beperking die op zoek zijn naar arbeidsmatige dagbesteding. Na maanden voorbereiden, proeven en ontwerpen zijn we erg trots op het resultaat! Geweldig om te zien hoe enthousiast de cliënten zijn over hun nieuwe werk.”

Leonie is één van de thee-inpakkers. “Ik werk twee dagen in de week op de theegroep. En dat is heel erg leuk! Ik weeg de thee af en doe deze dan in het zakje. We hebben een mooie weegschaal met een trechter erboven. Ook pak ik kleine filterzakjes in voor één kopje thee. Het werk past heel goed bij mij, omdat het belangrijk is om netjes te werken en dat kan ik goed. En ik hou zelf ook heel erg van verse thee. Mijn lievelingssmaak is‘Geluk, die is super lekker!”

Op zaterdag 28 november 2015 is iedereen van harte welkom om de thee te komen proeven. Van 14.00 tot 16.00 uur organiseert De Linde een theeproeverij om de lancering van de nieuwe theelijn met gasten te vieren.
Meer informatie:
www.delindehasselt.nl.